Stijlen

One Yoga Antwerp

Yoga Instructors & Personal Coaches

Gentle Yin Yoga


 Deze les ontspant diep je geest en lichaam.

Tijdens je yin-oefening biedt deze les een zachte, stille en meditatieve oefening die ons leert ons te ontspannen en te accepteren zoals we zijn.

Alle houdingen worden gedurende langere tijd (meestal 3-5 minuten) vastgehouden, zodat de spieren zich kunnen ontspannen en de diepe bindweefsels rondom de heupen, dijen, onderrug en schouders zacht kunnen worden uitgerekt en gewaarwordingen in het lichaam worden gebracht.

Door middel van mindful stretching handhaaft Yin Yoga de gezondheid van het bindweefsel en stimuleert het de vrije stroom van qi (energie) in het lichaam.

Mindfulness Yoga

 

Mindfulness Yoga is een training van lichaam én geest die gebaseerd is op de hatha yoga-traditie(hindoeïsme) én de beoefening van "mindfulness" (boeddhisme).


In deze vorm van yoga ligt de klemtoon op de beoefening van aandachtzaamheid bij de lichaamshouding, de bewegingen, de ademhaling, de sensaties in het lichaam.
Mindfulness yoga is meditatie in beweging.

Vinyasa Flow(vanaf sept.2019)

 

 

Vinyasa Flow is ideaal voor mensen die op zoek zijn om hun conditie en spieren te verbeteren maar tegelijk op zoek is naar ontspanning.

Vinyasa yoga is anders dan de klassieke hatha yoga.

De houdingen worden dynamisch uitgevoerd.

In andere woorden, je bent actief bezig!

De synchronisatie van adem en beweging is hierbij zeer belangrijk. Doordat de asana’s (houdingen) achter elkaar uitgevoerd worden ervaar je als het ware een “flow”.

Daarmee is de invulling van elke les anders. 

Het is steeds een ontdekking.We starten de les met pranayama (ademhaling) en opwarming en sluiten af met een korte meditatie.

Deze vorm van yoga is geschikt voor mensen die houden van een uitdaging en graag wat zweten tijdens de les.

Yin en Yang(vanaf sept.2019)

 

 

Een dynamische yogales die het midden houdt tussen ontspanning en inspanning.

Je wisselt krachtige poses (yang) af met zachte stretching (yin).

Deze afwisseling brengt het lichaam terug in balans en dit vanuit een mild bewustzijn van de eigen grenzen. De teacher helpt je om je focus terug naar binnen te brengen en zo je geest tot rust te laten komen. 

Omdat elk lichaam anders is, krijg je begeleiding op maat, en dit vanuit een acceptatie van je eigen beperkingen en sterktes. 

Je wordt gestimuleerd om met mildheid de les uit voeren: de grenzen van je lichaam op te zoeken maar niet te overschrijden, om zo geduldig te werken aan meer kracht, uithouding en lenigheid.

Tiener Yoga (van 11j tot 16j)

 

 

Tieneryoga is een actieve yogales voor tieners die eigelijk te oud zijn voor kinderyoga en nog te jong om met de volwassenen mee te draaien. Lekker gezellig onder tieners.  Deze lessen zorgen ervoor dat je je makkelijker kan concentreren. Het geeft je rust en helderheid in je hoofd waardoor je snellen en effectiever je dingen kunt doen, zoals bijvoorbeeld je huiswerk.

 

Tijdens de lessen word je je bewust van de dingen die jou bezighouden en ontdek je je eigen kracht en mogelijkheden. Yoga en relaxatie (mindfulness) helpen je omgaan met de veranderingen die je op korte tijd doormaakt, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als sociaal vlak. Je krijgt meer voeling met je lichaam en je wordt je bewust van je ademhaling, de sleutel tot ontspanning. Je leert te vertrouwen op jezelf en hierdoor om te gaan met moeilijke onzekere situaties.


Yoga Nidra (op het einde van elke les)


Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Deze yogastijl vormt de basis van een goeie, verbeterde nachtrust. In deze les waarbij we meestal liggen of zitten, praten we jou naar je eerste slaapfase. Je lichaam rust terwijl jouw geest helder blijft. Je balanceert dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je volgt onze stem die je begeleidt naar visualisaties met intenties, ademhaling en bodyscan. 15 min Yoga Nidra komt overeen met 1 uur slaap. Door vele groten der Aarde beoefend net voor het speechen, voor een optreden of voor het slapengaan: o.a. Barak Obama, Nelson Mandela, Mick Jagger…

Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust. Met dat gevoel van totale diepe ontspanning, sturen we je naar huis. Een ideale les voor iedereen die de rustigste les in ons aanbod verkiest, iedereen met inslaap of slaapproblemen, iedereen die een verkwikkende nachtrust wil. 

Hatha Flow (vanaf sept.2019)


In Hatha Yoga leggen we de nadruk op lichaamshouding, ademhaling én relaxatie.

Hatha Yoga heeft een gunstige invloed op je algemeen fysiek en mentaal welzijn.
Tijdens de les leer je houdingen aan te nemen en leer je het bewust ervaren ervan.

De nadruk ligt niet op het perfect uitvoeren van de houding (asana), maar wel op het 'transformerend' effect op je lichaam en geest.

Zo wissel je tijdens de les actieve, fysieke bewegingen af met loutere ontspanning.

Jouw ademhaling (pranayama) speelt een heel belangrijke rol doorheen de les: je leert correct te ademen zonder spanning op te bouwen, maar los te laten. Elke les is opgebouwd rond een aantal vaste elementen zoals ademhalingsoefeningen, opwarmingsoefeningen, yogahoudingen en een diepgaande relaxatie... door een afwisseling van inspanning en ontspanning brengen we het zenuwstelsel tot rust en balans in het lichaam.

Pop Pilates(vanaf sept.2019)


In deze energieke les voer je pilatesoefeningen uit op hedendaagse pop-muziek. 

Pilatesoefeningen zijn spierverstevigende oefeningen die je uitvoert op je mat waarbij je je focust op je ademhaling. 

Je gebruikt alle spieren in je lichaam. 

Dit geeft een total body workout waarbij je het gevoel hebt dat je op je mat danst door de hedendaagse popmuziek. 

Zweten en fun gegarandeerd!